No items found.

Lediga jobb

Personliga assistenter till yngre man i Vellinge

Vi söker pigga personliga assistenter till en ung man i Vellinge

Lön:

Fast timlön - tillägg enligt kollektivavtal KFO-Kommunal

Ort:

Vellinge

Sista ansökningsdag:

October 15, 2020

Referensnummer:

1097

Beskrivning:

Vår uppdragsgivare är en kille på 28 år, med diagnosen autism med utvecklingsstörning, som bor själv i ett hus i Vellinge. Vi söker engagerade och pedagogiska assistenter som ska fungera som ett stöd för honom i sitt dagliga liv. I ett första skede är du timanställd för särskilda behov, men för rätt person finns goda chanser till schemalagt arbete på deltid, då med månadslön. Det är viktigt att du som söker är en drivande och motiverande person för att planera och genomföra fritidsaktiviteter. Fysisk aktivitet och träning betyder mycket för hans välmående och du behöver själv tycka det är roligt för att assistera honom i detta. Vidare behöver han stöd i att sköta sin personliga hygien, skapa och följa rutiner i vardagen, inklusive alla normalt förekommande uppgifter i hans hem.

För uppdragsgivaren är kosten viktig i kombination med att aktivera sig fysiskt. Du får gärna vara van vid att tillaga husmanskost, eftersom det är uppdragsgivarens favoritkost, men framförallt är det viktigt att hjälpa honom att laga mat utifrån en måltidsplan. Vardagarna tillbringas på daglig verksamhet som ligger i närheten av hans hem, alternativt på olika aktiviteter ute i samhället som simhallen eller i skogen för en promenad. Du bör även vara simkunnig och inte vara känslig mot klor.

Uppdragsgivarens verbala förmåga är begränsad och du som assistent kommer att vara ett viktigt stöd i kommunikationen med andra människor, därför är det ett krav att du pratar svenska obehindrat.

Ett krav är att du som assistent till denna uppdragsgivare har erfarenhet av arbete med människor med autism. Meriterande är också om du har erfarenhet av TEACCH, tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. Du som assistent ska motivera uppdragsgivaren till att ha en stimulerande vardag och vara ett stöd i att strukturera hans vardag. Till exempel arbetar assistenterna med ett tydliggörande pedagogiskt förhållningssätt genom olika scheman och att fotografera dagens aktiviteter och på kvällen sammanfatta dagen med att prata om dagen i bilder.

Som personlig assistent i detta assistansuppdrag behöver du även vara flexibel, lyhörd, inkännande och lugn. Det är också viktigt att du är positiv, stabil och fysiskt aktiv. Din arbetsplats är där uppdragsgivaren befinner sig, det kan betyda på daglig verksamhet eller på ett utflyktsmål. Arbetspassen är fördelade mellan dagspass, kvällspass och vaken natt.

Det är även önskvärt att du som söker har B-körkort samt att du för kontinuitetens skull har för avsikt att arbeta för en längre tid.


Välkommen med din ansökan!

Skicka ansökan
Sista ansökningsdagen har passerat och det är inte längre möjligt att skicka ansökan.
Copyright Sydassistans AB 2019 
Integritetspolicy