No items found.

Assistansanordnare

Assistansanordnare

Sydassistans är en komplett assistansanordnare som hjälper dig med allt och hela vägen från ansökan till personlig assistans.

Ditt mänskliga hjälpmedel

Sätt dig in i tanken på att vara helt utlämnad åt andra: Du vaknar på morgonen och behöver gå på toaletten. Du vill äta frukost iklädd morgonrock innan du klär på dig vanliga kläder. Du tycker om att ha ett tjockt lager leverpastej på din smörgås och smörgåsgurkan ska täcka hela smörgåsen. Dessa vardagliga ting för att du helt enkelt vill ha det på det sättet. Men inget av detta kan du göra själv, du kanske inte ens kan berätta med egna ord vad det är du vill.

Läs mer om att arbeta som personlig assistent här

Du bestämmer – Inte vi

Din personliga assistent, som du varit med om att rekrytera, är personen som gör allt detta möjligt för dig. Assistenten är dina förlängda armar, ben, ögon och mun, han eller hon tolkar dig men bestämmer inte över dig. Assistenten lägger inga egna värderingar i hur du vill ha det i ditt hem, eller vilka aktiviteter du gör på din semester. Ni har en närhet som har få motsvarigheter utanför familjelivet, men ni upprätthåller en professionell distans till varandra som gör ert samarbete möjligt under lång tid. Läs mer hur vi på Sydassistans kan hjälpa dig med personlig assistans.

Välj assistansanordnare med omsorg

Att välja assistansanordnare är kanske det viktigaste leverantörsvalet en privatperson kan ställas inför. Vilken annan tjänsteleverantör kommer dig så nära och deltar i ditt liv i så stor utsträckning? Kontakta gärna oss och bilda din egen uppfattning om hur vi kan hjälpa dig. Vänligen fyll i ett av våra kontaktformulär, maila oss på assistans@sydassistans.se eller ring oss direkt på 040-16 05 00.

Om Personlig assistans

Är du under 65 år och behöver omfattande hjälp varje dag kan du ha rätt till personlig assistans. Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som ska stärka din möjlighet att leva ett självständigt och oberoende liv.

Läs mer

Assistans för barn

Även barn kan få assistans, det finns ingen nedre åldersgräns för att få personlig assistans. Ett barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt andra barn i samma ålder som möjligt och ha möjlighet att leva så självständigt som möjligt utifrån sin ålder.

Läs mer

Anhörig

Vi har lång erfarenhet av hur det kan vara att vara anhörig till person med funktionsnedsättning. Vi förstår.

Läs mer
Copyright Sydassistans AB 2019 
Integritetspolicy