No items found.

Om Personlig assistans

Om Personlig assistans

Är du under 65 år och behöver omfattande hjälp varje dag kan du ha rätt till personlig assistans. Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som ska stärka din möjlighet att leva ett självständigt och oberoende liv.

Vi har utfört personlig assistans sedan 1994

Är du under 65 år och behöver omfattande hjälp varje dag kan du ha rätt till personlig assistans. Personlig assistans är ett personligt utformat stöd som ska stärka din möjlighet att leva ett självständigt och oberoende liv. Det innebär livskvalitet, självbestämmande och möjlighet till ett rikt liv trots en funktionsnedsättning som försvårar vardagen. Vi är det personliga alternativet med de stora resurserna och har utfört personlig assistans sedan 1994.

Du står i centrum

Hos oss står du som uppdragsgivare självklart i centrum och vi hjälper dig med allt kring din assistans. Här finns kunskapen, viljan och engagemanget. Rätten till personlig assistans ansöker du om hos Försäkringskassan eller i din kommun. Vi hjälper dig gärna att skriva en sådan ansökan. Kontakta oss så får du veta mer!

Personlig assistans för barn

Även barn kan få assistans, det finns ingen nedre åldersgräns för att få personlig assistans. Ett barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt andra barn i samma ålder som möjligt och ha möjlighet att leva så självständigt som möjligt utifrån sin ålder. Läs mer om assistans för barn

Varför välja Sydassistans som assistansanordnare?

Vi är det personliga alternativet med de stora resurserna. Du hittar få som är som vi! Sydassistans är ett väletablerat familjeföretag med en ägarfamilj som har en närapå livslång historia av att vara anhöriga till en funktionsnedsatt kvinna. Detta genomsyrar alla våra värderingar och beslut. Vår kunskap och juridiska kompetens inom personlig assistans ställer vi gärna till ditt förfogande vid exempelvis din ansökan om personlig assistans. Vi hjälper också gärna till att överklaga beslut som inte överensstämmer med ditt behov. Vi gör flera saker som säkerställer din trygghet som uppdragsgivare och anhörig: Varje assistansuppdrag har en personlig uppdragsansvarig som ansvarar för helheten i uppdraget. Vi anordnar också ett grundläggande utbildningsutbud och skräddarsyr därefter utbildningar efter de behov som uppstår. Varje persons situation är unik och vi är lyhörda för dina specifika behov och önskemål!

Assistansanordnare

Sydassistans är en komplett assistansanordnare som hjälper dig med allt och hela vägen från ansökan till personlig assistans.

Läs mer

Assistans för barn

Även barn kan få assistans, det finns ingen nedre åldersgräns för att få personlig assistans. Ett barn med funktionsnedsättning ska kunna leva så likt andra barn i samma ålder som möjligt och ha möjlighet att leva så självständigt som möjligt utifrån sin ålder.

Läs mer

Anhörig

Vi har lång erfarenhet av hur det kan vara att vara anhörig till person med funktionsnedsättning. Vi förstår.

Läs mer
Copyright Sydassistans AB 2019 
Integritetspolicy